IĞDIR / MERKEZ - Şehit Fatih Kara Spor Lisesi

Şehit Fatih Kara Spor Lisesi

YAYCI KÖYÜ YAYCI KÜME EVLERİ IĞDIR SPOR LİSESİ BLOK NO: 157 MERKEZ / IĞDIR
Vizyon
Atatürk ilkeleri, anayasa ve Türk Milli Eğitiminin amaçları doğrultusunda hareket eden, bilimsel ve teknolojik esaslara ve yeniliklere açık çevre ve ülke ihtiyaçlarına uygun çalışan; sürekli olarak gelişen ve yenilenen, öğrencilerini yüksek öğrenim kurumuna hazırlayan ve topluma aktif sağlayan mutlu, üretken kişiler olarak yetiştiren, çağdaş, aktif öğrenme yöntem ve tekniklerini kullanan, sosyal, kültürel ve bilimsel alanlarca çalışmalar yapan, genel kültür düzeyi yüksek alan bilgisi ve becerilerine sahip , kendine güvenen, ülke sporuna yetenekli sporcular kazandıran, onların uluslar arası çalışmalarına katılmasını sağlayan; okul sporlarının gelişmesine destek veren diğer spor kurum ve kuruluşları ile işbirliği içerisinde çalışan, dünya normlarında bir kurum olabilmek.
Misyon
Öğrencilerimizin çağdaş anlayış içerisinde, bilgiye ulaşan ve onu kullanabilen, kalıcı istenilen davranışların geliştiği, yaşantısında davranışları ile örnek model olan, Atatürk ilke ve inkılaplarına sanat ve spor anlayışına bağlı, ahlaklı vatan ve millet sevgisi ile dolu, sporu bir uğraş değil bir felsefe bir kültür olarak kabul eden, en az bir yabancı dil bilen, okuyan, araştıran, teknolojik araçlardan yararlanabilen, Türkçeyi güzel konuşan, sözlü ve yazılı iletişim becerisi yüksek toplumsal sorunlara duyarlı bilimsel ve teknolojik yeniliklere açık, yaratıcı ve üretken, sürekli olarak kendini geliştiren, çalışma ve dayanışma alışkanlığı kazandırılarak takım ruhu ile hareket edebilen, yüksek eğtim kurumlarına etkin olarak hazırlanan, uluslar arası yarışmalarda ülkemizi başarı ile temsil edebilen; etkili, nitelikli, çağdaş, demokratik, laik ve sosyal bireyler olarak yetişmelerini sağlamak için varız.
08.00-15.05
MERKEZİ ISITMA
Yaycı Köyü dolmuşları ile Dörtyol´dan ulaşım sağlanabilir.
İl Merkezine 10 km uzaklıkta bulunmaktadır.
60 Öğrenci